Protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective – Legea 171/2007

Lege nr. 171/2007 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale

Legea din 12/06/2007  a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 406 din 18/06/2007

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic. – Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 116 din 21 decembrie 2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.042 din 28 decembrie 2006, cu urmatoarele modificari si completari:
1. La articolul 4 alineatul (2), litera b) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„b) au fost preluate de societatile rezultate in urma divizarii sau a altor forme de reorganizare a societatilor prevazute la art. 1, daca au incheiat contracte individuale de munca pe durata nedeterminata cu societatile supuse divizarii sau altor forme de reorganizare, in perioada prevazuta la alin. (1).”
2. Dupa articolul 4 se introduce un nou articol, articolul 41, cu urmatorul cuprins:
„Art. 41. – Beneficiaza de prevederile prezentei ordonante de urgenta si persoanele care au fost disponibilizate prin concedieri colective efectuate in perioada 1 februarie 2006-31 ianuarie 2007 de societatile stabilite conform art. 6 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2003 privind stimularea procesului de restructurare, reorganizare si privatizare a unor societati nationale, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 569/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, in baza unui program de restructurare si de reorganizare aprobat de institutia publica implicata in privatizare, daca au fost preluate de aceste societati dupa data de 1 ianuarie 2005, in baza actelor normative in vigoare.”
3. La articolul 5 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmatorul cuprins:
„(2) Daca restructurarea si reorganizarea ori numai restructurarea sau reorganizarea se desfasoara in etape, prevederile alin. (1) se aplica pentru concedierea colectiva efectuata in prima etapa, urmand ca pentru celelalte etape concedierea colectiva sa se efectueze in termen de 60 de zile de la data prevazuta la art. 3 alin. (3).”

 

concedieri colective Casa de avocatura coltuc va ajuta

Un comentariu la „Protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective – Legea 171/2007”

  1. Va salut
    Din data de 30.06.2008,am inchiat activitatea la vechiul loc de munca,prin acordul partilor.
    Incepind cu data de 01.07.2008 am constituit o societate noua impreuna cu inca trei asociati-doi dintre ei avind 35%,unul 20%,iar eu 10%.Toti suntem administratori si numai eu sunt angajatul societati, ca director.
    Din pacate rezultatele nu sunt de loc bune,influentate covirsitor de criza economica,avind ca ob de act.-vinzari de utilaje industriale.
    In cazul-nedorit-al incetarii activitatii societatii, va rog sa-mi spuneti daca si in ce conditii as putea beneficia de somaj

Lasă un comentariu